Opinió

A la tres

Avortar sense els pares

“Resulta més senzill malparlar d’una llei que pensar què pot dur una menor a prescindir de l’auxili dels pares

Em trencaria l’ànima assabentar-me que la meva filla, sent encara menor d’edat, ha tingut la necessitat d’avortar i ha fet el pas sense buscar abans el meu aixopluc. No arribaria a imaginar-me-la sola perquè segur, seguríssim, que entre el seu cercle d’amistats hauria trobat qui l’acompanyés. O vull creure que no triarà besucs per enllitar-se i que l’altra part del binomi li faria costat. En realitat m’esquinçaria per dins en descobrir que l’educació apuntalada a casa durant setze o disset anys no ha permès construir una confiança sòlida entre mare i filla. I no em refereixo als llaços habituals de dues col·legues. Jo soc la seva mare, amb tot el que comporta aquesta categoria vital, i no aspiro a ser ni la seva amiga de l’ànima ni la seva confident. Soc el seu dic de protecció i també la persona que la renya i la corregeix, amb errors i amb encerts. També amb algun crit quan em treu de polleguera, sí. La meva paciència no és tan infinita com l’estima que li professo. I si arribés un dia en què la meva filla decidís avortar pel seu compte i risc, l’últim que maleiria seria una llei estatal que li permet fer-ho sense el meu aval. Només puc aplaudir una decisió que impedirà que algunes adolescents, no sé si moltes o poques però les suficients per justificar la mesura, pareixin una criatura contra el seu desig però obligades pels pares.

El que em perseguiria la resta de la meva vida seria descobrir que, en les pitjors batalles, la meva filla no ha trobat refugi a casa i que l’educació sexual que em vaig prometre traslladar-li potser no ha estat a l’altura. Maleiria totes aquelles ocasions en què no li he parlat amb claredat, pensant que era massa petita o que no trobaria les paraules adequades. Ploraria en confirmar que he fet tard, o he estat poc explícita, permetent que li agafi fora de joc la cara hostil que pot mostrar el sexe, inclòs l’embaràs indesitjat. Però suposo que per a alguns resulta més senzill malparlar d’una llei que parar-se a pensar què pot portar una menor a prescindir de l’auxili dels progenitors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia