Opinió

De reüll

Coses que el temps no esborra

No hi haurà independència sense Països Catalans.” Així ho va dir l’editor Eliseu Climent a Palma, el 14 de setembre passat. Climent proposava la creació d’un espai comunicatiu i cultural conjunt que permeti avançar cap a un territori unit.

Mentre alguns, sobretot al Principat, entenen els Països Catalans com un concepte naïf, des del País Valencià, les illes i la Catalunya del Nord aquesta és, sovint, l’única manera d’entendre Catalunya. No és una casualitat que alguns busquin amb tanta convicció l’aniquilació de la llengua comuna.

Avui a Perpinyà se celebrarà la manifestació amb motiu de la Diada de la Catalunya del Nord, que dilluns commemora la partició de Catalunya amb el Tractat dels Pirineus. Ha plogut molt des d’aleshores i la frontera es manté estable, però el temps tampoc no ha esborrat els vincles amb aquesta part del país. La llengua i la cultura en són la clau. Avui, coincidint amb la manifestació se celebra també l’acte final del Correllengua, que, enguany, sota el lema Llengua, Cultura i Llibertat, s’ha dedicat a la figura de Joan Fuster. I amb les paraules de Fuster de fa 25 anys enceta el manifest d’enguany l’editor Vicent Partal: “O ens recobrem en la nostra unitat o serem destruïts com a poble.” El temps no ho esborra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia