Opinió

opinió

Bertrana i amics

En Dani molts el deveu conèixer com l’etern Llucifer dels Pastorets

Aquest setembre la Fundació Prudenci Bertrana va organitzar un seguit d’activitats a l’entorn de l’acte de lliurament dels premis literaris del mateix nom i emmarcats dins la Setmana dels Bertrana. Del 15 al 22 de setembre vàrem poder gaudir de diàlegs entre escriptors, espectacles literario-musicals, la Nit de Poetes, la inauguració de l’exposició de pintura Aurora, inspirada en el llibre Paradisos oceànics, d’Aurora Bertrana, i, evidentment, de la gran Nit dels Bertrana, que lluny de convertir-se en un acte llarg i feixuc com podria ben ser un esdeveniment literari en què s’entreguen set guardons, va ser la gran festa de les lletres i la cultura gironines. La Nit va ser conduïda per Màrius Serra, junt amb Josep Pedrals, poeta, i Carles Pedragosa, músic, que varen fer mostra de talent i complicitat a parts iguals, aconseguint mantenir el ritme marcat per la direcció escènica d’en Dani Chicano, gran persona i millor amic.

En Dani molts el deveu conèixer com l’etern Llucifer dels Pastorets, vocal del patronat de la Fundació Prudenci Bertrana, és periodista, fundador i director d’Editorial Proscenium, ha treballat i col·laborat en diversos mitjans de comunicació. Tot això ho podeu trobar a internet; el que no hi trobareu és la seva perseverança, el seu rigor professional i la seva lleialtat als amics de tota la vida.

En Dani és un home farcit de bons valors. Ara ell farà broma sobre el seu volum físic i això de farcit, perquè també té sentit de l’humor, el paio. La Nit dels Bertrana, en Dani va treballar darrere l’escenari fent una feina poc agraïda però molt important, tant per als que hi participen directament –tècnics, els qui entreguen els premis i els guardonats– com per al públic assistent.

Una vegada més, i ja fa 37 anys que el conec, en Dani Chicano, amb la seva habitual discreció, es va guanyar el meu respecte i admiració. A més, em va fer dos regals fantàstics: el primer, poder gaudir de la lectura magistral que va fer en Sisu Garcia d’un fragment de la novel·la guanyadora del 55è Premi Prudenci Bertrana, El fabricant de records. Moltes felicitats, Martí Gironell, per aquest més que merescut guardó, i el segon, al sopar posterior a la gala, on vàrem compartir xerrameca i bunyols amb alguns gironins a qui admiro, de qui ja us escriuré un altre dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia