Opinió

A la tres

Mentir

“Pedro Sánchez menteix sobre Kosova i desacata el Tribunal de la Haia, perquè per a ell la unitat d’Espanya és abans que la veritat

Qualsevol ciutadà de l’Estat espanyol té el dret a tenir les seves conviccions polítiques i nacionals i expressar-les lliurement; fins aquí la democràcia. A partir d’aquí, tothom tria els seus arguments, les formes i els principis que està disposat a respectar o menysprear i aquesta tria és la que defineix políticament persones i institucions. TVE, per exemple, quan posa en un titular informatiu d’ahir “los independentistas boicotean el acto de homenaje a las víctimas del 17-A”, falta a la veritat, manipula els fets, difama milions de persones, enfonsa el periodisme i s’autodefineix com un artefacte de propaganda política d’estat, en aquest cas, contra un col·lectiu de ciutadans, els independentistes catalans, que vol presentar com uns éssers menyspreables. Això ho pot fer la televisió pública de Putin o la d’Erdogan, perquè ni Rússia ni Turquia practiquen la democràcia, però la televisió pública de la democràcia plena espanyola... no, no pot si no és que acceptem que el pop és animal de companyia. Els espanyols poden creure i defensar que Espanya és una i que Catalunya en forma part, pot no agradar-los l’independentisme i els pot fer basarda sentir parlar d’autodeterminació; només faltaria, fins aquí el seu dret a pensar així. El problema és quan, per defensar aquesta tesi, necessites segrestar la democràcia, vulnerar els drets de les persones que no pensen el mateix, justificar l’espionatge polític i personal, utilitzar la violència policial contra ciutadans pacífics i indefensos, fer servir el poder judicial per incriminar aquesta dissidència i mentir, mentir molt per construir un relat que ho sostingui tot. Mentir com ha fet aquesta setmana el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, afirmant que “una declaración unilateral de independencia viola el derecho internacional”, referint-se a Kosova, quan els fets són que la Cort Internacional de Justícia de la Haia va sentenciar el 2010 que “la declaració d’independència de Kosova del 17 de febrer del 2008 no va violar el dret internacional” i que 22 dels 27 països de la UE així ho han reconegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia