Opinió

Marea alta

Ara ja és urgent

Els experts alerten del perill de viure en un món sense aigua. Els governs d’alguns països compren, des de fa anys, espais amb reserves que puguin abastir d’aigua els seus ciutadans en cas de sequeres recurrents. Els investigadors busquen aigua a l’espai i els enginyers innoven els mètodes de gestió i reaprofitament per fer front a una realitat inevitable: l’aigua és escassa. I, mentre la temperatura del planeta puja, els nivells d’aigua als embassaments baixen.

El canvi climàtic ens obliga a recuperar la gestió de l’aigua com ja s’havia fet antigament, quan tenir aigua volia dir alguna cosa més que obrir l’aixeta. Recuperar l’aigua de pluja, recuperar els antics camins de l’aigua a través de torrents, petits rierols i rieres, frenar la salinització dels pous amb mètodes com la injecció d’aigües depurades a les bosses subterrànies més pròximes a la costa són algunes de les tasques pendents. L’objectiu és, no només recuperar i gestionar millor l’aigua dolça, sinó també evitar la salinització. L’aigua és escassa i, per fer front a aquesta realitat, cal consciència i acció. I, moltes vegades, l’acció també vol dir estar-te’n d’obrir l’aixeta o tancar-la a la dutxa o rentant els plats. L’acció vol dir estalviar perquè no n’hi ha prou de pagar la factura. Ara estalviar ja és urgent!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia