Opinió

opinió

És l’estiu i fa calor

Diuen que l’estiu que estem vivint serà el més fresc del que ens queda per viure

Estem teixint un nou ordre social, econòmic i mediambiental que no podem obviar i del qual som els protagonistes.

Any rere any es confirma la tendència d’anar cada vegada més d’hora a la platja, tant per part dels turistes com per part dels locals. L’estesa de tovalloles a la sorra comença a primera hora del matí, buscant el raig de sol menys nociu i l’aigua neta i cristal·lina, un canvi d’hàbits dels banyistes que respon a noves tendències de la societat actual... El que sorprèn és que sovint els serveis de socorrisme no solen començar fins a un parell d’hores més tard, quan l’activitat a la platja ja fa molta estona que va. Una disfunció que evidencia la dificultat dels ajuntaments per ajustar els serveis que presten a les necessitats reals dels seus administrats.

Aquest és un exemple que podria il·lustrar el canvi de tendència en molts àmbits de la nostra vida. “No som els mateixos després del confinament!”, és una expressió que sentim tot sovint i que ens serveix per justificar nous hàbits en el nostre dia a dia. Actuem amb nous patrons que responen a les circumstàncies viscudes els darrers dos anys i entre tots, i sense adonar-nos-en, estem teixint un nou ordre social, econòmic i mediambiental que no podem obviar i del qual som els protagonistes.

Diuen que l’estiu que estem vivint serà el més fresc del que ens queda per viure, d’altres ens recomanen que gaudim d’aquest estiu perquè ens espera una tardor calenta, hi ha també qui treu ferro a l’assumpte i diu que no passa res que no hagués passat abans... D’altra banda, sembla, però, que l’estiu 2022 pot ser un estiu per recordar, i veient l’activitat turística que bull a la Costa Brava tot fa pensar que el carpe diem s’ha instal·lat en el nostre dia a dia i actuem més pensant a viure el present i acceptant un futur incert que el dia de demà ja ens trobarem.

El cert és que les notícies que rebem a cop de titular cridaner ens anuncien una nova època marcada per un canvi econòmic amb tendències negatives i inflacionistes, un canvi climàtic que alterarà els cicles de la natura i, per tant, tindrà un impacte directe i negatiu en les nostres vides, i canvis socials que ens obligaran a adaptar-nos a noves circumstàncies, a nosaltres i a l’administració en tots els seus àmbits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia