Opinió

opinió

Llença’t i mulla’t

El diumenge 10 de juliol se celebra el ‘Mulla’t’ en unes 80 piscines arreu de Girona

“Llença’t, cada instant és únic i no es repetirà, sento que el cor ja no para de bategar, i diu que em llanci, que no pensi en tot el que vindrà, que un llapis mai no dibuixa sense una mà...”

Una preciosa versió d’aquesta cançó de Lax’n’Busto interpretada generosament per Pemi Fortuny, Beth, Ramon Mirabet, Els Catarres i Adrià Salas és la banda sonora de l’anunci del Mulla’t per l’esclerosi múltiple d’aquest any, un missatge amb el qual es vol sensibilitzar la societat vers aquesta malaltia, sobre la qual encara hi ha molt desconeixement.

La cançó del Llença’t dona molta importància a viure el present, que és el que fan les més de 900 persones que viuen amb EM a les comarques gironines; aprenen a viure el present i a gestionar la incertesa de com es trobaran el dia següent. L’EM és la malaltia de les 1.000 cares. A les imatges de l’anunci apareixen persones amb EM i familiars seus, personal sanitari, de recerca i voluntariat, tos junts mostren moments quotidians de la vida, com quan la Montse es vol aixecar del llit, cal que acompanyi les cames amb les mans i així s’ajuda per poder moure’s i seure, i de cop la seva filla li salta al damunt i es posa a jugar, una nena que abraça la seva mare i riu, una nena que veu la cadira de rodes no pas com una limitació, sinó com una eina perquè la mama l’acompanyi a escola o al parc a jugar. També hi veiem l’Enric, que es passa la maquineta d’afaitar tremolosa i fermament a l’hora, li van dir que tenia EM als 17 anys, té la mobilitat reduïda, però a força de ser constant i valent ha trobat en l’escalada “la llum del far”. I la Bego, que mai es queixa, ella canta i canta per encomanar la il·lusió per viure, sempre somriu i continua anant a mar cada dia.

Cada any s’avança en el coneixement de la malaltia i en el nombre i la qualitat dels tractaments, però hem de tenir molt present que encara avui es desconeix la causa de l’esclerosi múltiple, que continua sense tenir cura. El diumenge 10 de juliol se celebra el Mulla’t en unes 80 piscines arreu de Girona. Hi ha també restaurants que es mullen tot l’estiu, càmpings i moltes activitats promogudes per clubs esportius, col·lectius empresarials, associacions i voluntaris sense els quals aquesta campanya per l’EM no seria possible. No ho dubtis: llença’t i mulla’t!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia