Opinió

opinió

De Girona a Santiago

Cal potenciar l’aeroport Girona Costa Brava i situar-lo al lloc que es mereix

La companyia Ryanair ha connectat des de finals de març Girona amb Santiago de Compostel·la, coincidint amb l’extensió de l’Any Jubileu, que s’ha allargat a causa de la pandèmia. L’aerolínia irlandesa, que en els darrers anys ha utilitzat bàsicament l’aeroport de Girona per a la posada en marxa de vols internacionals, ha recuperat un vol domèstic, en aquest cas que ens apropa a terres gallegues i al famós camino.

Aquest vol que surt a les sis del matí és una bona oportunitat per fer uns quilòmetres del camí i una desconnexió per carregar noves energies. La nova oferta ens situa a menys de dues hores d’aquesta destinació i ens permet viure experiències úniques. També permet als gallecs apropar-se a les comarques de Girona, on poden trobar una oferta excel·lent, gastronòmica, cultural, de senderisme, de ciclisme... Seria desitjable en aquest cas potenciar el camí de Sant Jaume, que permetria una unió encara més forta de les dues destinacions, aprofitant la nova connexió. Recordem que el camí de Sant Jaume, que comença al cap de Creus, es remunta a principis del segle IX i que també és seguit per milers de pelegrins moguts per motius espirituals, turístics, culturals o esportius. El monestir de Sant Pere de Rodes va ser a l’edat mitjana el lloc de pelegrinatge més important després de Santiago. L’any 1993 el camí de Sant Jaume va ser declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco. Però encara estem lluny del ressò de la famosa ruta, que atrau persones d’arreu del món, moltes vingudes expressament dels Estats Units. És de desitjar que aquesta nova ruta de Ryanair es mantingui la temporada vinent i que se’n posin en marxa de noves des de l’aeroport de Girona, que és necessari que una vegada per totes aixequi el cap com a instal·lació de referència per a l’economia i el turisme de casa nostra. Calen noves rutes cap a destinacions espanyoles i també internacionals, tant de Ryanair com d’altres companyies que haurien de poder percebre l’aeroport gironí com una gran oportunitat per atreure nova demanda. Santiago de Compostel·la pot ser un primer pas. Cal potenciar l’aeroport Girona Costa Brava i situar-lo al lloc que es mereix. El territori gironí te una oferta excel·lent i l’aeroport de Girona és una instal·lació clau per incrementar visitants i atraure nous mercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia