Opinió

De reüll

Qui vulgui peix... Ara més que mai

Un total de disset municipis del litoral han començat fa uns dies una campanya en defensa del model de pesca català. Ho han fet com a resposta a una realitat que veuen amenaçadora. En els últims quinze anys el nombre d’embarcacions per arrossegament s’ha reduït entre un 40% i un 60%, i els professionals del sector adverteixen que, en els pròxims anys, la caiguda serà impactant si no es busca una manera de revisar l’aplicació de la normativa europea al Mediterrani.

Els pescadors catalans, organitzats en confraries, fa anys que treballen d’acord amb un model que compta amb l’administració i la comunitat científica per definir els millors llocs i dies per anar a pescar sense posar en perill les espècies capturades. Denuncien que l’aplicació de la normativa europea no té en compte la realitat del Mediterrani i s’aplica seguint els criteris de pesca de l’Atlàntic. Per això demanen suport. De qui? De tothom! I això vol dir que aquests disset ajuntaments del litoral que han fet el manifest i s’han començat a mobilitzar en defensa del sector necessiten que molts altres ajuntaments facin el mateix. Perquè el problema no és dels municipis que es quedaran sense pescadors. El problema és de tota la població que ens quedarem sense peix... És hora de mullar-se!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia