Opinió

opinió

Un observatori pel Campus

El compte enrere per al termini fixat per al nou Trueta, el 2028, fa dies que ha començat

Just una setmana després de la inauguració de les novíssimes instal·lacions de Clínica Girona –res no és casualitat–, el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) va donar a conèixer la posada en marxa d’un organisme independent encarregat de vetllar pel desenvolupament del projecte del nou hospital de referència de la regió sanitària de Girona. Es tracta de l’Observatori del Campus de Salut Girona-Nou Trueta, que neix del consens de la comunitat sanitària i del teixit empresarial i social gironí, i que té el suport, entre d’altres, de la Cambra de Comerç de Girona, el Col·legi d’Infermeria, l’Idibgi i la UdG. El president del COMG, el doctor Josep Vilaplana, va explicar que l’observatori és una eina que ha de servir per avaluar públicament, cada sis mesos, l’estat del projecte i constatar “quins avenços i entrebancs hi ha i els pròxims passos a seguir”. Perquè si alguna cosa han pogut comprovar, de moment, els promotors d’aquesta iniciativa i el conjunt dels usuaris de la xarxa de salut pública és que, des de la presentació dels plànols i de la inversió del futur Campus de Salut, ara fa sis mesos, de progressos, ben pocs. Mentrestant, el compte enrere per al termini fixat per al nou Trueta, l’any 2028, fa dies que ha començat. I en aquest cas, qui dies passa no empeny només anys, sinó també la possibilitat “d’atraure talent, recursos i capacitat de ser competitius”, segons va destacar el doctor Ramon Brugada en l’acte de presentació de l’observatori.

El projecte del nou Campus de Salut, a cavall entre els municipis de Salt i Girona (més a Salt que a Girona), és una nova oportunitat que el territori (llegeixi’s demarcació o regió sanitària de Girona) no pot deixar passar; ja es va perdre el tren del 2010. I cal recordar que uns anys abans, segurament per a lament posterior de molts polítics i veïns, la ciutat de Girona havia deixat anar l’hospital Santa Caterina a favor de Salt (el 2004 va obrir les portes al parc hospitalari Martí i Julià). Fan bé, doncs, metges històrics del Trueta com els doctors Ramon Brugada, Antoni Codina i Wifredo Ricart, i l’actual directora de l’Idibgi, Marga Nadal, de fer els possibles perquè el Campus de Salut acabi sent una realitat fent el paper, incòmode, de corcons. Sostenen que aquest és el projecte més important per als propers 300 anys. Cal estar-hi a sobre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia