Opinió

De reüll

Menys alcohol i més sucres

El Ministeri de Sanitat de l’Estat espanyol s’ha marcat l’objectiu de reduir el consum d’alcohol amb una mesura que apunta directament als restauradors i el sector del vi. L’objectiu és reduir les malalties cardiovasculars i, per fer-ho, volen obligar els bars i restaurants a oferir, de forma gratuïta, aigua de l’aixeta amb els menús tal com es fa en altres països de la UE. D’entrada, la mesura sembla innocent. Però no ho és.

Si l’objectiu és que el consumidor deixi de beure vi o cervesa diàriament, potser li hauríem d’explicar per què és millor l’aigua. Sempre he cregut que la informació és la millor opció. D’altra banda, cal sospesar el fet que la retirada de l’alcohol dels menús pot provocar un increment del consum de begudes carbonatades, carregades de sucres o edulcorants artificials. No sembla gaire sa, no? Però com li ho expliquem al consumidor?

Precisament, una enquesta recent de les Associacions de Consumidors de l’Estat espanyol demostra que un 50% dels consumidors no llegeixen mai les contraetiquetes dels productes alimentaris. Els experts recomanen posar molta atenció en el contingut dels productes que comprem i intentar defugir els eslògans enganyosos. Menys alcohol i més sucre no és un bon negoci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia