Opinió

De reüll

Començar per la teulada

Aquesta setmana, al Penedès, el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola celebra la vuitena edició del Congrés d’Art i Paisatge. En plena crisi climàtica sembla més imprescindible que mai fer una aposta decidida per impulsar accions que permetin frenar i revertir les conseqüències de la contaminació i l’escalfament global. I la regeneració dels espais naturals és el primer pas necessari i prioritari per començar a avançar en aquest sentit, segons els experts. Ho va explicar ahir la periodista de TV3 Cori Calero.

A l’Estat espanyol es va començar a avançar en la incorporació de les energies renovables durant el govern Zapatero, però l’impost al sol del PP va fer desaparèixer el 90% de les iniciatives que havien sorgit en aquest període per fer un pas endavant. Ara, 10 anys després, la UE continua lligada al xantatge de les energies fòssils i els grans oligopolis empenyen per posar en marxa polítiques de gestió de l’energia renovable que no deixen de ser la còpia d’una gestió que s’ha demostrat poc democràtica i, sobretot, poc justa. Podem començar a posar plaques a les teulades i terrats de tots els polígons industrials? Podem començar a regenerar tots els espais naturals abandonats? Decisions difícils: és hora de començar la casa per la teulada!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia