Opinió

De reüll

Flames a la vinya

Aquesta setmana ho hem vist. Les vinyes del celler Espelt, una vegada més, han fet de tallafoc a l’incendi que ha cremat prop de 400 hectàrees a Roses. No és cap casualitat. La vinya és un dels conreus més efectius per aturar els incendis i, això, en un país de vi, que també és un país de foc, com el nostre, s’ha de saber, s’ha de valorar i s’ha de promoure.

A Catalunya, fa anys que experts en la gestió d’incendis i canvi climàtic treballen les dades que confirmen el que aquesta setmana ha tornat a passar. Les grans zones forestals necessiten incursions de vinya productiva que permetin actuar amb més seguretat en el cas que el foc sigui inevitable. La pregunta és ben senzilla: les vinyes d’Espelt han fet aquesta setmana una clara contribució al país, ajudant a reduir les hectàrees de zona natural cremada. Per què? A canvi de què?

El foc també provoca més o menys canvis en la productivitat de les vinyes afectades, en funció de l’època de l’any. Però malgrat això, hi ha viticultors a Catalunya que mantenen fermament la seva voluntat de ser responsables amb un entorn que els compensa a l’hora d’elaborar i posicionar els seus vins arreu del món. Com els podem agrair que salvin les nostres zones naturals? Brindant per ells! Bevent vi!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia