Opinió

opinió

‘Numerus clausus’ a P3

Mai havia estat tan necessari l’abordatge individual dels alumnes

El Departament d’Educació va anunciar dilluns que, aprofitant la tendència de la baixada de la natalitat a la ciutat Girona, que, a propòsit, no és nova d’aquest any, de cara al curs vinent no es tancarà cap de les línies de P3 de les escoles sostingudes amb fons públics (47 entre els centres públics i els concertats). Una decisió que tindrà com a resultat immediat i tangible un descens en el nombre d’alumnes per aula. Segons va concretar el director dels serveis territorials d’Educació, Àdam Manyé, es preveu que el curs 2022/23 cap aula de P3 no sobrepassi els 20 alumnes i que, en els centres més vulnerables, aquesta ràtio sigui de 19. I a més, segons hi va afegir el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, la voluntat és mantenir aquestes ràtios amb vista als pròxims cursos i garantir que es vagin estabilitzant.

Feia anys que els diferents agents del sector educatiu de la ciutat –associacions de pares d’alumnes, mestres i representants sindicals– reclamaven de forma insistent aquesta mesura per tal poder treballar dins de les classes l’atenció a la diversitat d’alumnes, de manera que els mestres puguin oferir una educació més personalitzada. Ben segur, doncs, que la decisió d’Educació ha estat ben rebuda a la ciutat.

En tot cas, ara cal preguntar-se quina és la política que Educació té previst aplicar de cara al proper curs a la resta de municipis gironins i si alguns d’aquests municipis, especialment aquells que tenen centres dels anomenats d’alta complexitat, es podrien beneficiar d’una mesura com aquesta. Perquè entenc que tot allò que és bo i positiu per a la capital de les comarques gironines també ha de ser-ho per a la resta de la demarcació, tenint en compte, a més, que la davallada de la natalitat no és exclusiva de Girona i es deixa sentir, amb més o menys intensitat, arreu de la demarcació. Atès l’impacte que la covid ha tingut en els centres educatius, on l’activitat diària ha experimentat aquest curs un fort trasbals a causa de les estratègies de control dels contagis, fora bo recompensar docents i alumnes amb mesures com la dels numerus clausus a P3 de Girona. Mai havia estat tan necessari fer un abordatge individual dels alumnes per saber captar les necessitats que sovint superen els límits estrictament acadèmics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia