Opinió

De reüll

Participar és bilingüe

Un dels objectius del Pacte és fer efectiu el consens social

Ahir es va obrir la plana www.llengua.gencat.cat, on es recollirà tota la informació que s’anirà recopilant durant el procés participatiu per a la redacció i aprovació del Pacte Nacional per la Llengua, que, si es compleixen les previsions, s’hauria d’aprovar a final de 2022. Aquesta iniciativa, impulsada des del Departament de Cultura de la Generalitat, amb Francesc Xavier Vila com a secretari general de Política Lingüística, és el punt de partida per a la definició d’un nou paradigma lingüístic a Catalunya, adaptat a la realitat i les necessitats del segle XXI.

Si Vila ha reclamat, durant anys, accions de l’administració en defensa de la llengua, ara és precisament ell qui haurà d’estirar o empènyer aquest carro, en un moment en què el debat està ben encès. Precisament, un dels objectius del Pacte Nacional per la Llengua és amortir la politització d’aquest debat i fer efectiu un clima de consens social i incrementar els nivells de coneixement i ús del català en espais on ara és coix. I aquí és on tots hem de fer el primer gest. Fer ús del català més enllà del cercle de confiança, i participar en la creació dels eixos de les noves polítiques lingüístiques per afavorir la convivència sense renunciar a la cultura i la llengua pròpia. Perquè participar és bilingüe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia