Opinió

A la tres

Reis autònoms

“Si els de l’Orient troben tests, un es confinarà per positiu, patiran toc de queda i llums apagats... Que no tramitin la baixa!

Tornen els Reis i les cavalcades que no es van poder celebrar l’any passat per les restriccions i que enguany s’han prioritzat també amb limitacions, i a l’aire lliure. Perquè dos anys seguits sense cavalcada serien massa per a alguna generació d’infants. Retorna, doncs, la il·lusió, l’anar a dormir aviat, rebre algun regal o sorpresa, esgarrapar algun obsequi inesperat... No torna encara, sembla, el rei emèrit i evasor confés, que encara busca la millor data per reinstal·lar-se a l’Estat, si és que no aprofita la seva onomàstica de demà. Més que dur regals, aquest monarca acostuma a endur-se’ls. Els de l’Orient es trobaran un país encara compungit per la pandèmia, cavalcades amb mascareta obligatòria i toc de queda durant les nits. L’actual restricció de mobilitat nocturna s’allargarà gairebé un mes, recordant-nos quan ens condiciona encara la vida el virus.

El sistema de salut ha tornat a petar, ara per la costura dels CAP i la tramitació del rècord de baixes laborals. L’ajut de les farmàcies no amaga la impotència dels centres d’atenció primària i dels treballadors contagiats, que no poden contactar-hi per fer la baixa o tornar a la feina presencial. Tot un avís també per a la represa del curs escolar de dilluns, amenaçat pel gruix de baixes que poden afectar els docents. Els Reis es trobaran dificultats per fer-se tests, i si aconsegueixen autodiagnosticar-se, un d’ells romandrà confinat perquè la positivitat de les proves ja s’acosta al terç. Es desconeix si el Rei que doni positiu tramitarà la baixa o si és autònom i continuarà repartint regals. La llum de les cases brillarà menys, al preu de 152 euros/MWh, si és que no s’apaga.

Sí que trobaran esperança en una millor gestió de la fase final de la pandèmia, que ens hauria de dur a l’endèmia, en la ciència que simultàniament a l’administració, afina les vacunes com la catalana d’Hipra, en la responsabilitat ciutadana demostrada durant dos anys... I sobretot, trobaran il·lusió en els infants, a qui només podran veure els ulls, però no la cara d’admiració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia