Opinió

De reüll

Dret a viure sense por

Qui posa en perill aquestes llibertats al segle XXI?

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, va rebre ahir una bona notícia: el Tribunal d’Apel·lació de Gant denega la seva extradició a l’Estat espanyol. La notícia és bona perquè garanteix la vida en llibertat d’una persona que ha esdevingut un exponent de la llibertat d’expressió a Europa, però alhora és ben trista... O no és ben trist no poder tornar a sa Pobla per Nadal o Sant Antoni sota risc d’ingressar a presó?

La llibertat d’expressió és un dels principis fonamentals que Roosevelt promou l’any 1941 juntament amb el dret a viure sense por, entre d’altres.

Precisament, una de les conseqüències clares de la llibertat d’expressió és la llibertat de premsa, per la qual els mitjans de comunicació tenen immunitat per a la publicació i difusió d’informació veraç sense censura. Fins a quin punt estan disposats els mitjans de comunicació a fer ús d’aquest dret? Com es pot garantir aquest dret si en lloc de parlar de censura parlem d’autocensura? Qui posa en risc aquestes llibertats al segle XXI? La llibertat d’expressió i de premsa és indispensable per garantir la democràcia en una societat lliure, però tenim 293 periodistes empresonats arreu del món pel que han publicat. Es pot viure sense por defensant la llibertat d’expressió? Ho preguntem a Pablo Hasél?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia