Opinió

Viatjar

Alguns països tornen a tancar-se en si mateixos o a posar traves als forans

No es pot tornar a viatjar. És una afirmació inventada, sense cap mena de fonament, però s’imaginen que acabés sent realitat? Des del març del 2020 la covid ens ha portat escenaris inesperats que a tots plegats ens han canviat la vida. Ho veiem aquests dies mateixos, en un Nadal que es preveia “normal” i que cada dia que ens acostem més als dies clau anem prenent decisions que ja permeten intuir que tampoc no ho serà gaire,e normal.

L’any 2020 només alguns valents van agafar la maleta o la motxilla per anar fins als confins del món per veure i descobrir nous paratges. Aquest any ja han estat més els que s’han animat a pujar a un avió i marxar lluny de casa. Ens van dir que la vacuna era la solució, i molts ingènuament vam pensar que ja ho havíem aconseguit amb la pauta completa. Però no, ara ja hem de rebre la tercera dosi, i sense gaire certesa de si la nova variant òmicron pot fer alguna mala jugada. Alguns països tornen a tancar-se en si mateixos o a posar traves al fet que els forans hi arribin sense complicacions. Seria un xoc no poder tornar a viatjar.

Qui és un apassionat de marxar i descobrir nous pobles i ciutats segur que mira de reüll les restriccions, potser per anul·lar un viatge que ja tenia previst per al 2020 i que ara al 2022 pressuposava que podria fer. Un servidor ja troba a faltar fer un spitz a la plaça del Palio de Siena o tornar a meravellar-se de la llum blanca estrident que ofereixen les illes gregues i que tan bé descriu Rafel Nadal a Mar d’estiu. Molts veurien la impossibilitat de viatjar com una catàstrofe colossal, i segur que en molts aspectes ho seria. Però també és cert que només un parell de generacions enrere ens dirien que molts van tardar dècades a veure el mar si eren d’interior o que en els viatges de nuvis no s’anava al Japó, les Maldives o Austràlia, i que ja eren feliços si arribaven a Barcelona, Madrid o a Montserrat per casar oci i devoció en un sol trajecte. Si passés només podríem descobrir espais a través de Google Earth i somiar que el passeig per la Cinquena Avinguda, per les platges de Los Angeles o per la Gran Muralla Xinesa són reals. Esperem, pel bé de tots, que la ciència segueixi la línia que ha agafat des de l’arribada de la covid i que la unió científica mundial freni contagis, ingressos i restriccions que van i venen. Esperem aviat poder viatjar, i fer-ho tranquils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia