Opinió

A la tres

Ignorància i atreviment

“No és més burro qui diu mentides, sinó qui se les creu. I Casado sap que, a Espanya, se’l creuen

De la ignorància en diuen que és atrevida. Doncs siguem atrevits, tots plegats. Opinem de coses de les quals no tenim ni idea però que hem sentit, llegit o ens han dit i que, per tant, deuen ser certes. Opinem del sistema educatiu d’Extremadura, per exemple? Segurament cap de nosaltres ha estat mai en una aula extremenya, però això importa? No. Però es diu que la disposició de les taules i les cadires no és la millor i que els nens no aprenen prou. Dir una estupidesa d’aquestes magnituds no impedeix que no et puguis dedicar a la política ni que pretenguis ser president d’un Estat imposat a la força segles enrere. I és estrany que, com a gran constitucionalista, Pablo Casado no respecti un pacte constitucional com és la protecció de les llengües minoritàries a l’Estat. Ell, que se la coneix de dalt a baix. Però, encara que sàpiga que dir que es donen instruccions perquè no es deixi pixar els nens si no ho demanen en català és una mentida, a ell li surt a compte. Perquè no és més burro qui diu mentides, sinó qui se les creu. I Casado sap que, a Espanya, se’l creuen, i molt. Perquè ell no parla per ignorància. Simplement menteix.

Jo, què volen que els digui, em sembla bé que en una classe en català no et deixin anar al lavabo. Igual que no els hi deixin anar si no ho demanen en castellà en una classe en castellà o en anglès en un d’anglès.

Les ximpleries del PP serien les mateixes si jo anés a viure a Extremadura i portés els meus fills a l’escola i denunciés que no poden estudiar un 25% en català? Segur que no. Ja ho deia un altre il·lustre del PP: “No oblidem que Catalunya és terra conquerida.” Manuel Fraga dixit. També ho és Andalusia, de terra conquerida. I, per molt que diguin que hi parlin castellà, als de Cadis no se’ls entén de res. I ningú els denuncia. Punt a part és Díaz Ayuso, que està fent mèrits perquè l’any vinent li donin la Creu de Sant Jordi oferint-se a emportar-se tothom qui no vulgui anar a una escola on s’ensenyi la llengua de la nostra terra. Si això segueix així, l’any vinent La Marató haurà de ser pel català, com ja fa dies que es diu per les xarxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia