Opinió

opinió

Un balanç positiu

Dos anys després de presentar el Pla d’Actuació Municipal (PAM) de Salt 2019-2023, basat en quatre grans eixos i on es marcaven les 91 accions prioritàries a tirar endavant durant els propers anys, a mig mandat em sembla imprescindible, per transparència, fer balanç i exposar en quin punt ens trobem a l’hora d’executar les accions plantejades.

Una planificació que no podem ignorar que ha topat amb un obstacle amb el qual ningú comptava com és la Covid-19, que ens ha obligat a multiplicar esforços per cobrir les necessitats sobrevingudes. Però, tot i aquest històric contratemps, ens hem situat ja al voltant del 73% de compliment del PAM. Una xifra positiva i que ens encoratja a continuar treballant per fer realitat la planificació dissenyada.

Un dels eixos estratègics és el desenvolupament del sector sud, l’última peça de nou creixement del municipi i que en els darrers mesos ha rebut un impuls històric amb la definició de l’àmbit del nou Campus de Salut, una decisió que preveu la implantació del nou hospital Josep Trueta i les facultats de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona (UdG) davant de l’hospital Santa Caterina.

Una oportunitat per convertir l’àrea urbana en un punt de referència nacional dins l’àmbit de la salut, un campus que és un dels eixos principals del PAM tal com també ho estan sent, per exemple, les polítiques d’habitatge. Unes polítiques que ens han portat a invertir fins a 9 milions d’euros i disposar d’un parc municipal de 200 pisos, una eina imprescindible per impulsar accions reals d’habitatge per a tothom i estar al costat de col·lectius com la gent gran, els estudiants universitaris, les famílies joves o les famílies vulnerables.

Dos anys que ens han permès desencallar projectes reivindicats en l’àmbit educatiu com és la construcció de la nova escola del Gegant del Rec o el nou institut Salvador Sunyer, que se situarà a l’entorn del parc Monar, o, en el cas del col·lectiu de la gent gran, doblant fins als 20 viatges gratuïts, mensualment, en transport públic.

Tot plegat sense oblidar reptes com la reforma de la Coma Cros, en la qual ja estem treballant, vinculada amb la transformació de tot un espai cultural i que va acompanyada de l’impuls del Centre d’Arts Escèniques i de l’ambiciós objectiu de convertir El Canal en un referent gironí i català. Un full de ruta que ja ha superat altres etapes importants com l’ampliació i consolidació de la plantilla de la Policia Local fins als 57 agents o l’augment de la recollida selectiva, passant del 32% a un encoratjador, però encara insuficient, 50%.

Molta feina feta i, sobretot, molta il·lusió per continuar executant el full de ruta que dibuixa el pla municipal i que continuarà fent-se realitat amb més polítiques i propostes enfocades totes elles a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Tenim un pla, l’estem executant i, amb la complicitat de tots i totes, anem construint el futur de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia