Opinió

opinió

Donar veu a les empreses

La xarxa empresarial gironina és una de les grans fortaleses del territori

Prop de cent programes avalen la trajectòria d’Empresa x Tots, un programa de Televisió de Girona dirigit i conduït per Miquel Pintó que ha creat un espai de reflexió i de divulgació de la tasca empresarial a les comarques gironines. He tingut l’honor de participar recentment en aquest programa, que celebra 10 anys, i que ja ha donat veu a un centenar d’empreses i de projectes. Miquel Pintó té apuntades vivències i anècdotes que servirien per omplir un llibre i també manté la il·lusió de continuar fent difusió d’iniciatives del nostre territori, algunes de les quals amb llarg recorregut i encara força desconegudes.

Al llarg de la meva trajectòria periodística he tingut l’oportunitat de visitar un gran nombre d’aquestes empreses i de poder comprovar en directe l’esforç que hi ha al darrere. Empresaris i empresàries que han creat del no-res negocis de gran importància, que s’han convertit en referents mundials i petites empreses que han crescut per mitjà de persones que en el seu moment van ser grans emprenedores i que han creat centenars de llocs de treball i productes de gran renom. La xarxa empresarial gironina és una de les grans fortaleses del territori gironí. Les històries de les empreses serveixen per comprovar que el camí no ha estat fàcil i que gràcies als que van tenir la capacitat de desenvolupar moltes idees actualment hi ha companyies de referència internacional.

La divulgació periodística permet fer arribar a la societat aquest treball i programes com ara els de Televisió de Girona són una plataforma de gran importància per contribuir a aquesta difusió. Com deia l’autor austríac i divulgador de la gestió empresarial Peter Drucker: “On hi ha una empresa d’èxit, alguna persona va prendre alguna vegada alguna decisió valenta.” A les comarques de Girona hi hagut molta valentia i força. Hi ha molts negocis que han superat moltes crisis i que han fet front també al context actual de pandèmia. I altres que s’han quedat pel camí, però amb el coratge d’haver-ho intentat. Des d’aquest espai voldria felicitar la tasca feta per aquest programa. Espais com ara el que dirigeix Miquel Pintó i els que dediquen el conjunt de mitjans de comunicació a la divulgació empresarial permeten acostar més les empreses i posar-les en relleu. I ajuden a mirar cap endavant amb més optimisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia