Articles

Trossos

PSOE

Quins resultats li interessen al govern Zapatero en les pròximes eleccions catalanes? Per quin resultat treballarà la poderosa màquina del PSOE? Els socialistes tenen una situació fràgil en el Congrés espanyol i CiU els sembla un aliat lògic en aquell marc. El PSOE no vol un tercer tripartit a Catalunya. L'aritmètica no permet pensar en un pacte a la basca. El que interessa al PSOE és la sociovergència, amb l'esperança que funcioni a la vegada a Barcelona i a Madrid.

Problema

Una sociovergència amb president socialista és improbable. Quin seria avui el problema per a una sociovergència amb president convergent? Primer, que al PSC no li convé. Segon, que les enquestes donen a CiU una victòria massa aclaparadora. Amb CiU prop de la majoria absoluta, no hi hauria la sociovergència que li convé al PSOE. CiU no necessitaria els vots del PSC, tindria alternatives o aquests vots tindrien menys valor. Al PSOE li interessa que empatin i que pactin entre ells.

Campanya

Per tant, el PSOE no es plantejarà una mena de neutralitat en la campanya catalana, de guant blanc amb CiU i distant amb el PSC. Posarà els seus molt poderosos instruments a favor del que li convé. Que passa per frenar al màxim les expectatives que les enquestes donen a CiU i aturar una davallada socialista excessiva, que tampoc li va bé per raons d'imatge i pensant en les pròximes generals. Després de les eleccions, amb els resultats a la mà, ja es veurà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.