Opinió

Fets reals i novel·la negra

Mentre esperem el llibre de Tura Soler, ben real, podem llegir les novel·les de Maribel Torres

Espero amb candeletes la publicació d’El pantà maleït, el llibre que ha escrit Tura Soler, periodista d’aquest diari. El subtítol és encara més explícit: Els morts de Susqueda. Sortirà a finals d’octubre o a començaments de novembre i el publicarà La Campana en català i Península en castellà. El títol és prou clar per saber que, a més de moltes altres coses, va sobre la investigació que ha fet la periodista de la mort de dos joves maresmencs a Susqueda. El cas encara s’ha de jutjar perquè els Mossos i la fiscalia van trobar un sospitós que està imputat per aquests homicidis, però el cert és que ni el mòbil és clar ni ho són les proves que portaran a judici l’home d’Anglès que va ser detingut i va passar gairebé un any a la presó proclamant la seva innocència. Ara que estan molt de moda els crims reals gràcies als programes de ràdio i televisió de Carles Porta, aquest llibre promet molt. Perquè és una investigació periodística d’aquelles sobre el terreny, no de repetir el que diuen els canals oficials. De conèixer gent, passar por, haver-se de fer acompanyar per amics armats i perquè hi ha fins i tot un garganta profunda. I perquè ens presenta unes terres, les de Susqueda, on es descobreixen paisatges indòmits on es barregen pescadors de silurs, els peixos gegants i invasius que senyoregen els embassaments, gent armada, plantacions de marihuana, anacoretes i uns personatges que semblen sortits de la imaginació efervescent d’un guionista de sèries. Tot això ho trobarem al llibre de la Tura, la periodista que, amb la seva amiga Carme Puig, va aportar les proves que van servir per resoldre el segrest de la Maria Àngels Feliu.

Mentre esperem una història ben real i ben tràgica, ens haurem de conformar amb llibres com els de l’olotina Maribel Torres. Escriptora de gènere negre, va debutar en novel·la el 2019 amb El despertar del navegant i al maig ens va presentar Aquí mano jo. Dues estupendes i entretingudes novel·les negres publicades per Llibres del Delicte amb un personatge, l’Adriana Miralles, detectiu privada, amb un ajudant, en Pau, que està fet un hacker de primera. Novel·les ben escrites, amb una bona trama, divertides i amb un rerefons social. La primera de corrupció urbanística i la segona amb els problemes de les kellys a Lloret de Mar i una violació que culpabilitza la dona. Tot ben real. No se les perdin!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia