Opinió

Picades de mosquit

Quatre cartells no els faran enrojolar. Ni quatre piulades. D’això es valen.

Dimecres al matí uns operaris netejaven, sense gaire pressa, la façana de la subestació d’Endesa, a Salt, empaperada de papers reivindicatius contra el desorbitat creixement del preu de la llum. Una seixantena de persones s’hi havien manifestat dilluns al vespre. Per tant, ningú havia premut l’accelerador per retirar aquella publicitat negativa per a l’empresa. Aquells cartells acusadors no els fan enrojolar. Ben al contrari. Els rellisquen. Per què els han de preocupar? En un any, el preu del megawatt hora ha passat de 44 euros a 140. I no hem tocat sostre. Per què s’haurien de preocupar per uns quants cartells quan el president del govern espanyol ja ha anunciat que descarta intervenir en el mercat elèctric per regular el preu de la llum? Si com a mínim la contrapartida fos un servei impecable... Però tampoc és el cas. L’alcalde de Sant Gregori, per exemple, piulava fa un parell de dies que demanaria explicacions a Endesa pels recents talls de subministrament que s’han patit al municipi. “Perquè està molt bé invertir en prevenció d’incendis, però també a mantenir les línies en bones condicions per evitar avaries continuades que afecten centenars d’abonats”, deia. Tampoc no falta mai la piulada del periodista Albert Requena, qualsevol dia de pluja, encara que siguin només quatre gotes, per fer saber que el barri vell de Salt pateix talls de llum. No falla. O l’enquistat problema a Font de la Pólvora, a Girona, en què sempre acaben pagant justos per pecadors. No, quatre cartells no els faran enrojolar. Ni quatre piulades. Ni tampoc que un alcalde de la Comunitat de Madrid decideixi no pagar cap més factura de llum municipal. Accions aïllades es converteixen en picades de mosquit, que el govern espanyol s’afanya a empastifar de repel·lent. D’això es valen. De la poca capacitat que tenim com a societat per rebel·lar-nos i organitzar-nos contra el que tots tenim clar que és una injustícia i un robatori. De la manca d’exigència envers qui ens governa. I, així, ens anem empassant, un dia rere l’altre, nous màxims històrics del preu!

Dimecres, a l’hora de dinar, la façana d’Endesa a Salt ja era neta. Ni rastre dels cartells acusadors. Fins a la propera protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia