Opinió

De reüll

No oblidem. No oblidem res!

El govern treballa en la redacció de la llei catalana de memòria democràtica

L’Ajuntament d’Irun ha lliurat a la Generalitat un tros de la barana del pont on la Gestapo va entregar el president Companys a les autoritats franquistes l’any 1940, i que per a molts altres va suposar una via de salvació cap a l’exili. Aquest fragment de balustrada formarà part de l’exposició permanent de l’Espai Lluís Companys, a Tornabous. Aquest acte, ple de simbolisme, ha estat un reconeixement a la figura de Companys, però també un homenatge a les víctimes del franquisme i a tots aquells que van tenir el valor de fer-hi front, fins i tot havent de renunciar a la seva vida i prenent el camí de l’exili.

En aquest moment el govern de la Generalitat treballa en la redacció de l’avantprojecte de la que serà la llei catalana de memòria democràtica. Aquesta normativa evitarà actes públics d’exaltació o d’homenatge al franquisme i privarà d’ajudes públiques aquelles persones o entitats que es moguin en aquesta línia. Després de més de 40 anys de la mort del dictador, aquests petits gestos són els que ens apropen a les democràcies reals. Ja hem pogut comprovar que la transició espanyola va ser, en molts aspectes, una ficció. Però això no impedeix que l’esperit democràtic de moltes persones continuï arrelant, i la memòria és cabdal perquè així sigui. No oblidem. No oblidem res!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia