Opinió

De reüll

Ruralitat i decorat a la Cerdanya

Els efectes d’aquest context no només es noten a la butxaca

L’alt preu de l’habitatge a la Cerdanya ja té clares conseqüències en la població local. Els joves que busquen habitatge de lloguer o de compra es veuen obligats, en molts casos, a marxar perquè amb els seus sous no poden assumir el preu que marca l’alta demanda.

Després del confinament de l’any passat per la pandèmia de la Covid-19, la demanda encara ha pujat més. La introducció del teletreball en alguns llocs de feina i els avantatges de ser fora de la ciutat en ple confinament ha incrementat encara més el preu de l’habitatge. Els efectes d’aquest context no només es noten a la butxaca. Quan els veïns de l’àrea metropolitana de Barcelona es desplacen a la Cerdanya, no ho fan, en la majoria de casos, amb la intenció de canviar d’estil de vida. Ho fan amb una feina a la ciutat que els permet mantenir la seva vida totalment urbana en un entorn rural. Com es pot defensar la ruralitat en un entorn on els pagesos són minories?

El perill és que els pagesos de la Cerdanya siguin cada cop més escassos i s’acabin convertint en jardiners o conservadors de paisatge. I, si el futur és aquest, a quin preu ho han de fer? És això el que volen els nous veïns? Un decorat?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia