Opinió

A la tres

155 a Sánchez

“El Tribunal de Comptes castiga i avisa qui gestioni la Generalitat i fins i tot s’atreveix amb qui indulta

Dos governs de la Generalitat estan citats demà –una quarantena de càrrecs– davant del Tribunal de Comptes per tal de ser informats de quina quantitat se’ls requisarà els pròxims anys de les seves propietats, sous o pensions per haver col·laborat a difondre el referèndum. S’hi han de presentar expresidents, exconsellers que no tenien res a veure amb la promoció exterior de Catalunya i alts càrrecs. Si la sentència del Suprem de l’1-O pretenia escarmentar, la sanció del Tribunal de Comptes serà venjança, perquè inclou entre els citats persones ja jutjades pel mateix fet i, avís, perquè inclou altres que han defensat i treballat per una bona entesa entre Catalunya i l’Estat.

No és estrany que Pedro Sánchez hi vegi una pedra en la sabata del diàleg, perquè el poder d’aquest tribunal és aclaparador: practiquen el nepotisme i l’endogàmia laboral amb impunitat, amb sous superiors al de Sánchez... Són els que el 2019 van absoldre, després de condemnar-la, Ana Botella per la venda massiva de pisos socials a fons voltor. O que no van trobar indicis de delicte en el finançament del PP. Els que intenten recuperar 140 milions del cas de corrupció més gran succeït mai a l’Estat: el frau dels ERO a la Junta d’Andalusia.

Als governs catalans se’ls imputarà qualsevol despesa allà on algun alt càrrec hagués respost a una pregunta sobre Catalunya i el seu procés polític, per exemple. I durant gairebé una dècada. De manera que si l’actual conseller d’Empresa fos citat a Wolfsburg per debatre sobre Seat i li demanessin per la taula de diàleg, hauria de respondre “no comments”. El conseller Jaume Giró ho va dir ben clar: “Si les coses continuen així, preguntem-nos qui voldrà fer política, en aquestes condicions? Quina mena de democràcia tindrem, si els ciutadans agafem por de participar en la vida pública?” És potser el que pretenen, que la Generalitat no governi, vist que part de l’Estat creu que l’aplicació de l’article 155 de supressió de l’autogovern va fer curt. O que no governi, ni indulti, ni dialogui Pedro Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia