Opinió

De reüll

Estalviar o molestar els veïns

Espòiler: a casa meva, en la factura, sortirà a pagar de més.

Demà serà d’aplicació ja el nou rebut de la llum, que representa que incorpora un estalvi per als particulars que veurem si finalment és tant com promet. La principal novetat és que s’establiran franges de preus diferents segons la demanda global d’energia i en relació a unes hores determinades del dia, i que el consumidor (domèstic o empresa) no haurà de fer res per acollir-se a cada preu. L’ús en hores determinades ja comportarà pagar de més o pagar de menys en el rebut de la llum (espòiler: a casa meva sortirà a pagar de més).

El govern espanyol apunta que l’estalvi familiar pot ser de fins a 300 euros a l’any, sempre que es realitzi un canvi d’hàbits, el principal dels quals és fer servir els aparells domèstics que més consumeixen en hores vall, que són les de preu més baix i que inclouen els caps de setmana i tots els dies entre la mitjanit i les vuit del matí. Aquest canvi d’hàbits, i el de no passar-se amb la potència i no simultaniejar màquines treballant alhora. O forn o termòstat? O aspirador o rentadora? Així, si tenien per costum, com jo, posar la rentadora al vespre, després de les dutxes dels nens (ai, amb aigua calenta!), millor pensin a matinar i a posar-la a quarts de set, si fan rentadores amb cicles llargs, o a les set, si la fan rapideta. Estalviar o molestar els veïns. Triïn dilema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia