Opinió

De set en set

De la presó s’escapa

Un bon amic basc, que va patir en les pròpies carns intensament la repressió de l’Estat espanyol durant anys, sempre em deia: “La principal obligació d’un pres polític és escapar.” La cultura antirepressiva que ho fonamenta és universal i d’una lògica nítida que aquests dies una part de l’independentisme sembla oblidar. L’exigència de llibertat per als presos i les preses polítics és, en primer lloc, un acte de solidaritat amb el seu patiment personal i el dels seus entorns propers. Fins i tot des de la discrepància sobre el moment polític, cal tenir present per què estan a presó. La solidaritat també és un acte polític de reafirmació d’un compromís compartit. Unes beceroles de l’antirepressió que són així aquí, al País Basc i a Bielorússia.

Aquesta setmana, s’han vessat crítiques ferotges contra un pres polític, Jordi Cuixart, perquè va parlar amb Miquel Iceta. Per boca d’independentistes són indecents perquè colpegen un pres polític, intentant usar-lo en lluites sectàries. Sense pietat i com si aquesta batalla no anés també d’aprofundir en drets i d’enfortir-nos com a societat i individus a través de la lluita. Les úniques que acaben valent la pena. En la setmana que s’estrena el govern més independentista de la història, les crítiques a Cuixart recorden les assemblees de les organitzacions de l’independentisme català dels anys vuitanta i noranta: caïnites, infantils i cruels. Un sectarisme amb el qual l’independentisme es condemnava a ser marginal. I ara què més? Crits de “traïdors” sobre indults o amnistia? Quin goig per a l’Estat espanyol! Escapem, i fem-ho plegats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia