Opinió

De set en set

Carnet d’immunitat

Em sobta la gent que sempre té claríssima la seva opinió sobre un fet. Quatre dades, una mica d’hemeroteca, un lleuger recorregut per les xarxes socials i pim- pam-pum: dictamen fet. Quina claredat d’idees. Mai els veus dubtar d’allò que pensen. A mi em passa exactament el contrari. Puc canviar d’opinió com de mitges en una mateixa setmana. Tendeixo a pensar que, tret d’algunes exempcions, tothom pot tenir una mica de raó i coherència en la versió que s’ha armat. Fins i tot quan dos relats semblen força contradictoris. Aquest comportament, el de balancejar-me d’un costat a l’altre, se’m repeteix massa darrerament, ara que ha revifat el debat sobre si convé, o no, lliurar un carnet d’immunitat a les persones que ja han rebut la vacuna del coronavirus.

M’escolto i secundo els que qualifiquen la idea de barbaritat i d’insensatesa. No crearem ciutadans de primera i de segona, és clar que no. I en un país on abunden els murris i no escassegen els corruptes, no vull ni imaginar la de martingales que s’inventaria la gent per accedir a una vacuna i, de retruc, al desitjat certificat. Els rics gaudirien d’uns privilegis que els pobres no veurien ni de lluny. Doncs estic en contra d’aquesta targeta, i tant que sí. Però és que unes hores més tard em trobo uns amics que ja no saben què inventar-se per no abaixar definitivament la persiana del negoci. Estan convençuts que el carnet d’immunitat els ajudaria a refer-se, a ells i a moltes persones que, com ells, fa un any que no saben què és dormir com un tronc. I penso en la meva àvia, que s’apropa als noranta i fa un any que està tancada a casa, i visualitzo que aquest paper, un cop vacunada, afegiria felicitat al tram final de la seva vida, que bé que ho mereix. I de nou em sento incapaç d’emetre la meva sentència dins d’aquest debat. Només em queda tenir esperança que qui prengui la decisió ho faci des d’una honestedat radical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia