Opinió

De reüll

Fidels al context democràtic

Torra vol que s’incloguin l’amnistia i el referèndum a la taula de diàleg

Els que hi entenen diuen que la sentència a favor de Lluís Puig tindrà un efecte dominó que afectarà tots els polítics catalans que estan a l’exili i, fins i tot, els que estan a presó. És la peça que faltava per demostrar una vegada més que les diferències polítiques no es poden resoldre per la via judicial i que l’única manera de trobar una solució en un context democràtic és el diàleg. Mentrestant, el president Torra reclama que s’incloguin l’amnistia i un referèndum d’autodeterminació en les converses de la taula de diàleg amb el govern espanyol. Torra, però, demana que la taula de diàleg es traslladi a Europa per mantenir-se fidel a un context democràtic. Deu ser que el govern espanyol no ha donat proves d’interès suficient per resoldre el conflicte polític per la via política.

La fugida del rei emèrit fora de l’Estat espanyol amb la connivència del govern de l’Estat no és la millor targeta de presentació per a un demòcrata, sobretot si se’n va després de les sospites que hi ha sobre ell. Els que hi entenen diuen que la fugida de Joan Carles I tindrà un efecte dominó sobre la corona espanyola i que els actuals reis estan callats perquè es preparen per posar el punt final. Hi ha cap manera de resoldre aquesta situació per la via política i fidels al context democràtic?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia