Opinió

El voraviu

Qui hi ha a la dreta?

La macedònia de Junts potser veurà el carril central massa a l’esquerra

Ha nascut Junts, i Puigdemont (pare, fill i esperit sant) el col·loca en la centralitat i crida a la centralitat. Vol circular pel carril del mig, lluny de les margenades. Val. Com que ERC se situa i reivindica en l’independentisme d’esquerres, i la CUP, en l’esquerra alternativa, sembla que el trencaclosques de l’independentisme amb representació parlamentària encaixa. La pregunta seria: i la dreta independentista? No n’hi ha? No en volem? No se’n reclama ningú? Està bé a la paperera de la historia on la va enviar Salellas? Des del primer dia que va fer el pas penso que la gran aportació d’Artur Mas al procés ha estat fer que la dreta abracés el sobiranisme i fer que els seus deixessin el peix, el cove, la puta i la Ramoneta. Des del primer dia se l’acusa que era estratègia electoral i prou. Però sempre he cregut en la decisió, la sinceritat i l’encert de Mas, com crec sincerament que sense una dreta independentista no hi haurà independència.

Puigdemont deu saber per què vol moure’s en el centre en lloc del centredreta. Perquè no s’incomodi qui li ve del socialisme, com ara Geli i Mascarell? Perquè no s’incomodi qui ve de l’esquerra, com per exemple Comín o Andreu? Perquè no s’incomodi qui ve de més enllà, com ara Morral i Sànchez? La macedònia de grups humans sempre és la gestió de la complexitat. Però amb tant univers convergent que aterrarà a Junts, ves que no trobin el carril central massa a l’esquerra i hagin de virar cap al centredreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia