Opinió

Full de ruta

La gallina dirà que no

No diuen res a favor de la seguretat jurídica la manca de rigor dels legisladors ni la manca de sensibilitat dels magistrats

Poques frases retraten tan bé les contradiccions d’una persona com les pronunciades pel president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, intentant espolsar-se el nyap de les hipoteques. Segons ell, la culpa de l’escandalós embolic la té la llei, que no és clara i admet interpretacions. Ja que s’admetien interpretacions, doncs, el més normal hauria estat que les deliberacions i les sentències referents al polèmic impost d’actes jurídics documentals s’haguessin decantat sempre pel costat de l’interès general i que servissin per protegir els més febles. Lamentablement, il·lusos nosaltres, que n’esperàvem una altra cosa, la balança de la dama cega va decantar-se una vegada més a favor dels poderosos. No diuen res a favor de la seguretat jurídica la manca de rigor dels legisladors a l’hora d’aprovar les lleis ni la manca de sensibilitat dels magistrats a l’hora de dictar sentències. I així resulta que un raper irreverent pot ser acusat de terrorisme i en canvi un franctirador disposat a pelar un president queda amablement rebaixat a la categoria de conspirador contra l’autoritat. O que un fiscal demana quatre anys de presó per al lladre d’un entrepà mentre el pillet d’en Rato fins fa quatre dies campava en llibertat. O que una consellera de la Generalitat sigui imputada per malversació per haver permès votar mentre una infanta es deslliura alegrement de les milionàries malifetes del seu marit. Tot plegat estimula la recuperació d’una de les lletres més combatives d’en Lluís Llach: “A canvi d’algun gra de blat / m’heu tret la força de volar / però us ho juro, s’ha acabat! La gallina ha dit que no, / visca la revolució!” Una revolució amb l’únic armament de les idees que de mica en mica vagi despertant la gent contra la podridura que s’està menjant la idolatrada Transició. Per això aquesta columna acaba amb la frase de Pedro Albizu, “l’últim llibertador d’Amèrica”, que la setmana passada el diputat Vidal Aragonés recordava al Parlament: “Quan la tirania és llei, la revolució és ordre.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia