Opinió

LA GALERIA

Llagostera després de Fermí Santamaria

Ha cedit el testimoni a Pilar Aliu, regidora de Serveis, Salut i Igualtat, amb l’handicap de substituir un alcalde carismàtic

Amb l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ens coneixem de quan ell treballava a Transports Japic, poc després d’arribar de Tarifa, on va néixer el 1954. Xerràvem al despatx de l’empresa iniciada per Enric Puig, el darrer ordinari de les nostres comarques que anava amb carro i matxo a Girona. El 1979, quan feia sis anys que era al poble, ja va ser regidor de CiU en el primer ajuntament democràtic. Hi va tornar el 1995, amb l’alcalde Narcís Casas, que va morir el 1996 i va ser substituït per Pilar Sancho. El 1999, CiU va perdre l’alcaldia durant vuit anys, davant l’Entesa que liderava Lluís Postigo. Joan Bagué, un dels dirigents que feia i desfeia a la Convergència gironina, parlant sobre què podien fer a Llagostera, em va dir que el seu candidat era Fermí Santamaria; jo el vaig mirar amb cara d’escèptic, perquè aleshores tenia un negoci i prou feina i se’l veia allunyat de la política. El 2007, amb els partits de l’Entesa (ERC, PSC i ICV) presentant-se per separat, Fermí va liderar CiU obtenint sis regidors i amb el suport de l’independent Eduard Galobardes va començar a manar a Llagostera, repetint amb una majoria escandalosa el 2011 i una de còmoda el 2015. El també vicepresident de la Diputació que ha fet bandera de l’independentisme sense renunciar als seus orígens, podria aprofitar el bagatge acumulat en aquests dotze anys que s’ha caracteritzat per no tenir mai un “no” per a ningú; però ha optat per cedir el testimoni a Pilar Aliu (Llagostera, 1968), l’actual regidora de Serveis, Salut i Igualtat. A l’handicap de substituir un alcalde molt carismàtic, s’hi afegeix que és poc coneguda i que es trobarà amb una ERC que des que té els líders a la presó i a l’exili està fent una relectura del país i concentra molts esforços en les municipals. El candidat que té més opcions és l’actual regidor Antoni Navarro (Esparreguera, 1956). Es parlava d’un possible pacte d’esquerres que va quedar en no res, i caldrà veure si el regidor d’Alternativa, David Parron (Barcelona, 1971), podrà fer una llista consistent, o si hi ha una nova candidatura a l’enton de la CUP. La presentació de Ciudadanos, que el 21-D van obtenir 733 vots (16,15%), es dona per segura. I el dubte és si aquest comportament electoral es podria mantenir a les municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia