Opinió

Regne Unit

Corbyn ho condemna

“És inacceptable la reacció exagerada per part del govern espanyol. Han de respectar el dret a la protesta pacífica”

El referèndum català es va convertir ahir en la notícia del dia en la premsa britànica, juntament amb el congrés del Partit Conservador que va començar ahir mateix. Skynews va connectar en directe des de les 8 del matí (hora local) fins a les 10, retransmetent en directe l’apertura del col·legi electoral de Sant Julià de Ramis amb la policia rebentant els vidres i traient la gent de dins mentre cantaven L’estaca. Després van connectar amb el seu enviat especial a Barcelona. Skynews va emetre en directe com la policia dissolia una assentada pacífica al mig del carrer disparant pilotes de goma. El reporter va mostrar més tard una de les pilotes de goma i va parlar amb una observadora israeliana convidada pel govern de la Generalitat que es feia creus del que estava passant.

La reacció a aquests esdeveniments del líder del Partit Laborista, Jeremy Corbyn, va ser contundent i va demanar el cessament de la violència per part de la policia, i va condemnar el “tancament dels col·legis electorals per la força i l’agressiva acció policial”. “És inacceptable la reacció exagerada per part del govern espanyol”, va lamentar Corbyn. I va afegir-hi que “han de respectar el dret a la protesta pacífica”. Per la seva part, la ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, va expressar que estava “cada cop més preocupada” per les imatges que arribaven des de Catalunya i va demanar al govern espanyol que “canviés la manera d’actuar abans que algú en surti greument ferit” i que autoritzi la consulta. A mitja tarda, el nombre de ferits ja era de prop de 500. La BBC també informava a través del seu enviat especial a Barcelona, que narrava la repressió i la decisió de la gent d’anar a votar tot i la prohibició. El diari The Independent també obria amb la consulta catalana i titulava “Una imatge horrorosa d’Espanya”, citant les paraules del president Puigdemont denunciant la “injustificada violència” per part de Madrid. El diari The Times també publicava en portada els “enfrontaments violents durant l’obertura dels col·legis”, mentre The Guardian difonia en portada la foto d’una dona gran amb la cara plena de sang.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia