Opinió

Keep calm

Le Pen sap el que està fent, com Trump

La burla del discurs plagiat de Fillon és una reacció miop a un dels més brillants exercicis de propaganda política que recorde

Marine Le Pen ho té molt difícil per a ser presidenta de la República, aquest diumenge. Però, de la mateixa manera que va fer al novembre Donald Trump, ella també està fent una campanya molt bona. Lamentablement.

Pose l'exemple del discurs plagiat de François Fillon. Totes les televisions s'han dedicat a posar un vídeo que ensenya simultàniament els dos polítics repetint les mateixes paraules. I què millor li podia passar a Le Pen? Crec que la burla és una reacció molt miop a un dels més brillants exercicis de propaganda política que recorde. Que Le Pen diu el mateix que Fillon? Que Le Pen és com Fillon? Doncs, sí. Exactament és això el que ella necessita. Que la gent la confonga i oblide que fins ara existia una cosa dita cordó sanitari.

Marine Le Pen està demostrant que sap quin és el camí per a guanyar, encara que resulte difícil d'imaginar que siga capaç de superar la distància que la separa encara de Macron. Ja veurem què passa diumenge però de moment Le Pen, de manera disciplinada, està fent el que ha de fer.

Per a guanyar necessita eixamplar la seua base agrupant algun sector de la dreta republicana i portar cap a l'abstenció tanta gent com puga per l'esquerra. I a això s'està dedicant. Macron és un candidat tan horrible com ho era Hillary Clinton. I Le Pen està aplicant la recepta Trump. Ella diu ser la França insubmisa contra el poder. “Marine, contra la casta”, titulava un diari del castigat est francès l'altre dia. I efectivament això és el que ella vol que titulen.

I amb això el seu gran èxit ja està aconseguit per a desgràcia de tots nosaltres. Diumenge 10, 11, 12 milions de francesos votaran per l'extrema dreta. Terrible. Espantós. I quina cosa pitjor que això podria passar, excepte que els seus vots foren suficients per a portar la seua candidata a l'Elisi?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia