Editorial

Tornada a les aules amb optimisme

La comunitat educativa catalana està a punt d’iniciar un nous curs, el tercer en plena pandèmia, que hauria de ser el punt d’inflexió definitiu perquè escoles, instituts i universitats recuperessin gairebé del tot la normalitat perduda el març del 2020, quan l’arribada sobtada de la Covid-19 i el posterior confinament ho van capgirar tot. Un punt d’inflexió que s’hauria de produir després dels bons indicadors sanitaris dels últims dies amb una important baixada dels contagis i, sobretot, gràcies a l’elevat nombre d’alumnes de més de dotze anys –dues terceres parts del total dels nois– que ja començaran el nou curs amb la pauta completa de la vacunació.

Som, doncs, davant d’un escenari molt més optimista que el del curs passat, en què, malgrat les nombroses dificultats, la comunitat educativa sencera –alumnes, professors, centres, administració– va demostrar que era possible tornar a les aules i desenvolupar les classes i les activitats previstes. A diferència del que va passar en altres països, els centres catalans van obrir portes i els alumnes no van perdre de nou mesos de vida escolar. L’ús obligatori de la mascareta, malgrat els inconvenients, es va demostrar que era un encert, i la demostració més palpable que s’havien fet bé les coses i s’havien pres de les decisions adequades va ser el nombre relativament baix d’alumnes i classes confinades. Un bon balanç que, malgrat les dificultats, va deixar una bona sensació en la ciutadania.

En aquest nou escenari que s’obre, la pedagogia hauria de tornar al primer pla de l’escola, tot i les dificultats de continuar impartint classes en pandèmia. És el moment de tornar, més que mai, a prioritzar el mètode, de tenir en compte els nivells i els programes educatius, i a destacar el valor de l’escola i tot allò que significa per a la societat. Alumnes, mestres i centres van demostrar l’any passat que eren uns gegants a l’hora de superar les dificultats. Enguany, si és possible, més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia