Editorial

Sant Jordi amb prudència

Sant Jordi, una de les diades més estimades pels catalans i clau per a la cultura del país, torna avui a celebrar-se després del parèntesi obligat de l’any passat per la pandèmia. Torna Sant Jordi, però no ho farà amb total normalitat perquè, encara que en alguns moments ho pugui semblar, la pandèmia segueix i són vigents, per tant, totes les mesures de protecció, distanciament social i limitació d’aforament necessàries per evitar qualsevol contagi. Amb aquesta perspectiva, Sant Jordi es viurà de nou al carrer, però no tornaran les multituds a les Rambles de Barcelona i als altres espais emblemàtics d’arreu del país, sinó que se celebrarà en espais amb perímetre acotat i amb l’accés controlat i limitat. És la solució que l’administració i editors, llibreters i floristes han trobat per poder celebrar amb una certa normalitat la diada. Unes limitacions que no haurien de ser impediment perquè el Sant Jordi d’aquest segon any pandèmic tingui una alta participació i sigui tant o més lluït que anys enrere. La gent respondrà de ben segur i ho farà amb responsabilitat, com la majoria dels ciutadans ho ha fet des que hi ha les limitacions de mobilitat i distanciament.

Escriptors, editors i llibreters saben que la diada de Sant Jordi suposa bona part de les vendes anuals i que això, enguany, tampoc serà així, malgrat que, respecte a l’any passat, qualsevol augment serà benvingut. El sector preveu vendre el 60% dels llibres de fa dos anys i per això molts establiments han posat ja parades al carrer aquests últims dies en un intent d’allargar la diada. El món del llibre, com la resta dels sectors comercials del país, ha patit molt durant la pandèmia per les restriccions i per això confia que els ciutadans, amb ganes retrobades, li donarà suport aquest Sant Jordi. Pel que fa a la venda de roses, les floristeries preveuen que les vendes s’enfilaran pel damunt dels 3,5 milions d’unitats venudes, la meitat de les que es van vendre fa dos anys. Tot suport, doncs, serà benvingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia