Editorial

Condicions dignes a les residències

És una gran notícia que gràcies a la campanya de vacunació es notin ja de manera important els efectes sobre els dos col·lectius que han patit més directament les conseqüències de la Covid-19. El primer d’aquests sectors és el de la gent més gran, especialment el de les residències, on la malaltia ha provocat la mort de més de 8.700 persones del març de l’any passat ençà. Segons les últimes dades, els residents d’aquests centres ja tenen una cobertura vacunal d’un 94%, mentre que la dels treballadors se situa en un 76%. Els casos baixen ràpidament, fins al punt que Salut afirma que estan a tocar d’una incidència zero. La caiguda a plom de les infeccions i del nombre de morts fa albirar un canvi de paradigma, en paraules del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en el sentit que aquestes institucions podran recuperar una certa normalitat pel que fa a les sortides i entrades dels residents i al règim de visites. Així, el col·lectiu en el qual la malaltia s’ha acarnissat podrà tenir unes condicions de dignitat que no ha tingut en aquest any de pandèmia. Perquè no podem oblidar l’infern que han estat les residències tots aquests mesos, el patiment de residents i familiars malgrat l’esforç dels professionals que hi treballen. I, sobretot, no hem d’oblidar que cal una reflexió en profunditat respecte de com tractem la gent gran i, en qualsevol cas, que cal una posada al dia del que han de ser i com s’han de gestionar les residències des d’aquest precís instant. És una qüestió de dignitat.

Els sanitaris són l’altre gran col·lectiu protegit per la vacuna. Un 80% han rebut la primera dosi i fins a un 60%, també la segona. Així, la incidència als hospitals s’ha reduït tretze vegades des del gener i sembla poc probable que s’hi produeixin brots. Són efectes positius de la campanya de vacunació, que, d’altra banda, arrossega el problema de l’incompliment d’entregues de les dosis promeses per les indústries farmacèutiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia