Editorial

El PSOE es juga avui el seu futur

La família socialista arriba avui a les seves eleccions primàries conscient que la cita amb les urnes no servirà tan sols per determinar el nom del futur secretari o secretària general del partit, sinó per decidir si hi continuarà havent partit tal com el coneixem ara. La polarització irreconciliable entre l'ex-secretari general, Pedro Sánchez, i l'aspirant a rellevar-lo, Susana Díaz, impedeix confiar en el tancament de la ferida oberta amb l'accidentada defenestració de Sánchez, posteriorment substituït per una gestora que no ha dissimulat l'afinitat amb la presidenta de la Junta d'Andalusia. Per això, tot fa pensar que de les eleccions d'avui en sortirà un PSOE més afeblit o directament fracturat per la meitat.

El que sí que està assegurada és l'emoció del recompte perquè les darreres setmanes Sánchez ha aconseguit augmentar notablement les seves expectatives, sobretot després d'assolir una quantitat d'avals que ha fet saltar totes les alarmes a l'aparell del partit. La seva victòria significaria no tan sols el capgirament de la voluntat dels barons instal·lats des de fa temps en la verticalitat de les decisions, sinó també una amenaça directa a la continuïtat de Mariano Rajoy al front del govern espanyol. “No és no”, ha tornat a repetir Sánchez durant la campanya, recordant que si d'ell depengués hi hauria una actitud més receptiva a una aliança de les esquerres.

Després del trist espectacle que el partit va oferir fent plegar Sánchez sense que comptés per res l'opinió de la militància, almenys s'ha donat una imatge de certa transparència dipositant el futur de la direcció en un procés de votació que no totes les formacions polítiques estan disposades a assumir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia