El lector escriu

El futur

L’orgull, l’ambició o, fins i tot, la malícia dels homes no té límits: “Res del que hi ha sobre la Terra quedarà sense ser perseguit, incomodat o fet malbé”, profetitzava fa més de cinc segles Leonardo da Vinci. Els seus dibuixos sobre diluvis i catàstrofes naturals permeten aprofundir en aquesta visió pessimista sobre el futur.

El dolor que un ésser humà pot infligir a un altre ésser humà, fins a provocar-li la mort, és un acte que ens segueix colpint. Però el món ho oblida ràpidament, si no és que la indiferència ja ha fet la seva comesa: estendre’s com una riuada per tota la vall, cada vegada amb més força i amplitud.

Tanmateix, les espurnes de bondat, la bellesa de la natura, el desig de comprendre o la revelació del misteri que no es manifesta a simple vista són al·licients que van facilitar que personatges com Leonardo da Vinci poguessin enlairar-se ben amunt, alhora que la confiança en un món millor continuï dempeus.

Vic (Osona)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.