El lector escriu

‘El Tao de la física’

Obra de Fritjof Capra que s’endinsa en una exploració dels paral·lelismes entre la física moderna i el misticisme oriental. L’univers és un etern ball de partícules subatòmiques, i les relacions d’elles entre si són alhora sorprenentment lògiques i totalment inexplicables.

Els místics de totes les èpoques han intentat copsar aquest univers mitjançant la interiorització i la meditació. Els físics nuclears ho exploren a través de l’experimentació i la hipòtesi. Els camins no poden ser més dispars; no obstant això, veiem com cadascú, a la seva faiçó, descobreix les mateixes veritats.

La física moderna ha arribat a considerar l’univers com una teranyina de relacions i, igual que el misticisme oriental, reconeix que aquesta teranyina és intrínsecament dinàmica. Segons la teoria quàntica, les partícules són també ones, i això fa que es comportin de manera molt especial.

“La quietud en la quietud no és la veritable quietud. Només quan hi hagi quietud en el moviment es podrà fer present el ritme espiritual, que inunda el Cel i la Terra (text taoista).”

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia