El lector escriu

Prou agressions als docents

Malauradament no puc aportar gaire més informació, però sí que puc dir que aquesta darrera setmana en un institut de la comarca del Garraf s’ha produït una agressió i insults a dos professors per part d’un familiar d’un alumne. De ben segur que no és l’única als instituts, però la gran majoria no apareixen als mitjans.

Dit això, cal dir que ja n’hi ha prou, estem anant pel pedregar, no és justificable cap fet violent en cap cas. Això sí, els docents n’estem ja molt farts, i ens sentim molt pressionats, de l’amenaça contínua de fets violents contra nosaltres ja sigui per familiars o fins i tot pels mateixos alumnes. No ens sentim protegits, i l’angoixa és alta. Ja no només pel fet a títol personal, sinó també per la deriva de la nostra societat. Sembla que el coneixement de drets és extens però el de les obligacions és restringit a conveniència.

Què fa el Departament d’Educació al respecte? I els polítics? I els sindicats? I les famílies? I la societat en general?

Els docents hem de ser impol·luts en el nostre comportament, com rocs, sense emocions, només intentant ensenyar, si ens deixen, i de vegades més enllà pels dèficits en educació d’alguns.

A tall de reflexió, què passaria si fos el professor qui agredís l’alumne o el familiar?

Val la pena pensar-hi, però segur que seria primera plana de diaris.

Cal una revolució social ara, i tothom ha de pensar on vol arribar, no pot ser com està derivant tot plegat.

Vilanova i la Geltrú (Garraf)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia