El lector escriu

Estoïcisme

Sistema filosòfic que defensa la indiferència envers els plaers i dolors extrems. Una bona vida passa pel conreu del caràcter, les eleccions i les accions, i no per les coses que fugen del nostre control.

Quan t’aixequis al matí pensa en el privilegi de viure: respirar, pensar, gaudir, estimar. Converteix-te en un estudiant etern. Com a aspirant a filòsof estoic, ets per definició un amant de la ciència. Parla la pròpia llengua, que fomenta la integració i enforteix un poble. Ets un cercador de saviesa. “L’oci sense estudi és mort, una tomba per a una persona viva” (Sèneca).

Centra’t en el que controles i accepta el que passa. Hem de fer el millor ús del que està al nostre abast i acceptar la resta tal com succeeix. La preocupació pels esdeveniments externs és a l’arrel del patiment emocional. És essencial controlar i superar les emocions negatives, rebutjant amb reflexió els embats d’ira, per no caure en el seu domini.

“Acostuma’t a no estar distret al que diu un altre, i fins i tot, en la mesura de les teves possibilitats, endinsa’t en l’ànima del qui parla” (Marc Aureli).

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia