El lector escriu

El Constitucional empara els detractors de la llengua

La persecució lingüística continua en el camí de desvirtuar la convivència dels catalans. Ningú ha d’acceptar que la jurisdicció dels jutges posi en relleu les obliqüitats impositives de la nostra parla. Tenim moltes mostres de maltractament que rebem com a poble, per part de la dominació d’uns principis exigents del trist passat, en què se’ns va obligar a parlar el castellà amb la finalitat de desterrar els nostres orígens. Crec de manera racional que no podem permetre aquest assetjament del tribunal, en voler imposar per pressions polítiques una taxa del 25% de les classes en castellà. Desconeixen la immersió lingüística i educativa de Catalunya.

Un procés reconegut per la comunitat europea com exemplar, valorant els anys que fa que es desenvolupa com a eina educativa i de progrés escolar. Almenys els resultats educatius han deixat i deixen petjada, amb els avenços obtinguts des de la transició espanyola. Hauríem de mostrar-nos maltractats si movem les picaresques dels juristes que volem demostrar la seva supremacia sobre el català. Només nosaltres, com a hereus únics de la nostra cultura, ens caldrà refermar-nos a prodigar més que mai la nostra llengua i cultura, i no caure en el menyspreu dels detractors de torn per voler sotmetre’ns i obligar-nos a ser botxins de les nostres arrels.

Vulpellac (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia