El lector escriu

Entaulem-nos!

Sí, entaulem-nos d’una vegada! Em refereixo a la taula de diàleg entre el govern de la Generalitat i el gobierno d’Espanya, i ho escric en plural perquè tots hi estem implicats, no solament uns quants representants (no hi poden faltar, evidentment, els caps dels dos governs).

I per part dels catalans cal que hi anem amb la voluntat i confiança que podrem explanar bé els dos principals temes que ens hi porten: l’amnistia i el referèndum pactat.

Com sovint va dir Carme Forcadell, “de tot es pot parlar”, i convençuts que aquesta afirmació és una veritat com un temple, ens cal anar al diàleg sense cap recel que aquests temes seran rebutjats: recel i desconfiança creen més recel i més desconfiança.

Ens cal anar-hi amb una moral de victòria. Si més no, d’entrada, la victòria que els dos temes assenyalats formaran part de l’ordre del dia.

Un cop sobre la taula, els representants espanyols podran desenvolupar les raons de les seves negatives a un referèndum pactat a Catalunya, a l’amnistia i al dret de retorn dels exiliats; i els respondrem amb tota l’educació del món, segurs dels nostres arguments; però allò que no podem admetre és que s’excloguin de l’ordre del dia.

Seria una forta trepitjada al dret d’expressió.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia