El lector escriu

Pàtria

Molts ciutadans estan cansats de picabaralles entre partits polítics. Moltes persones desconnecten de la vida política. Ho viuen com quelcom aliè. Manca sintonia entre ambdues parts. Les decisions polítiques afecten la vida diària de les persones.

Tota persona té dret a participar-hi. També té dret a ser-hi escoltada. Cal cultura democràtica per a facilitar-ho. Entre discussions de partits polítics queden sense resoldre qüestions de país. Entre elles, quin estatus polític volem per a Catalunya? La resposta és fonament de tot estat. No és bo deixar-la sine die. El filòsof Aristòtil indica que la millor pàtria és l’escollida. Tot poble té dret a la seva lliure determinació. Així ho proclama l’article 1 de la Carta de les Nacions Unides del 26 de juny de 1945. Així com també el principi d’igualtat de drets dels pobles. Cal fer pàtria per a trobar la millor resposta. Prioritzar el bé comú. Acollir la diversitat. Estimar la terra on vivim. Enarborar amb la col·laboració de tots la Senyera per damunt de tot interès particular. Catalunya va tenir estatus propi fins l’any 1476. Va mantenir les seves pròpies institucions de govern fins l’any 1714. L’any 1978 fou constituïda en comunitat autònoma d’Espanya. Ha mantingut la seva llengua, legislació i trets diferenciadors. Milers d’anys d’història ens precedeixen. El 52% de la societat civil catalana ha votat a favor de recuperar l’estatus polític propi de Catalunya en el món. Fem pàtria?

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia