El lector escriu

Àgata Folch i Camarasa

Aquesta senyora, experta conductora, als seus 53 anys va ser la primera persona que pagà el peatge de Vilassar de Dalt el 2 de juliol del 1969. Era tia paterna nostra i ho explicà als seus nebots (jo tenia 28 anys) amb gran satisfacció perquè s’ho havia proposat, i el que la tia Àgata es proposava quasi sempre ho aconseguia.

Ella era la gerent de l’Institut Torremar de Vilassar de Dalt, que dirigia el seu germà (el nostre pare) el Dr. Lluís Folch i Camarasa, on s’atenien deficients mentals (nens i joves en règim d’internat que inicialment procedien de la protecció de menors) i que havia fundat el seu pare, Lluís Folch i Torres, el 1928 amb tot el suport de la Diputació de Barcelona. Actualment ni la tia Àgata ni els seus vuit germans són vius, excepte la tia Eulàlia, que aquest any n’ha fet 100.

Avui, 1 de setembre del 2021, quan he passat per l’autopista –i no he pagat– ho he recordat i m’ha semblat bé publicar-ho.

Vilassar de Dalt (Maresme)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia