El lector escriu

Democràcia

Sistema político que defiende la soberanía del pueblo y el derecho del pueblo a elegir y controlar a sus gobernantes.” Aquesta és la definició de la paraula democràcia segons el diccionari de la llengua castellana.

És ben fàcil, el poble escull els seus governants i aquests designen, i controlen, tota la resta d’institucions de l’Estat. Doncs bé, sota aquesta premissa, Espanya no és una democràcia. El capità general del poder militar és el cap de l’Estat, que, precisament, no ha estat escollit pel poble i que en un moment determinat va jutjar i castigar una part d’aquest poble, al qual no pot representar perquè no l’ha escollit. Quines institucions controla l’actual govern de l’Estat?; perquè el que sí que sabem és qui ho fa amb el poder judicial.

També val a dir que algunes forces polítiques escollides pel poble, per tant, totalment legals, es permeten el luxe de dir que els partits que no pensen com elles han de ser il·legalitzats, això és democràtic?

No hem d’oblidar que hi ha gent a la presó i a l’exili pel sol fet d’haver estat escollida i per fer el que el poble li demanava. Hi ha autèntics impresentables que s’omplen la boca de la paraula democràcia; i jo els pregunto: per què banalitzeu aquesta paraula de la mateixa manera que ho feu amb el nazisme i l’Holocaust? Sembla que no tenim memòria i això fa que ens oblidem que la història sempre es repeteix. I, ara, reflexionem sobre qui controla a qui.

Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia