Opinió

A la tres

La FIFA acarona el gat

“El problema del mundial no és Qatar i tot el que suposa, sinó la FIFA i la seva demostrada capacitat de vendre’s al diable

El món sencer pot dir-li a Qatar com ha de viure, de la mateixa manera que Qatar pot dir-li al món sencer: “Digueu el que vulgueu, que jo faré el que em roti.” El problema del mundial de Qatar que tot just ha començat no és la vulneració dels drets humans que s’hi practica, la subordinació medieval a què sotmet la dona, l’homofòbia portada a l’extrem de la pena de mort, la falta de llibertats polítiques i ideològiques, el règim de pseudoesclavitud amb què explota els treballadors, la falta de tot el que cal per jugar, acollir i organitzar un mundial de futbol... El problema no és que s’hagin hagut de construir tots els estadis perquè no n’hi havia cap a l’altura d’una competició internacional; no ho és tampoc que en plena crisi climàtica i energètica els partits es juguin amb aire condicionat per pal·liar la calor del desert; ni que s’hagin hagut de contractar comparses disfressats d’aficionats per simular ambient de mundial; el problema no és que la cerimònia inaugural vengui al món la propaganda d’un Qatar que no existeix; o que la selecció de Qatar no tingui nivell, ni bagatge futbolístic per disputar un campionat del món, o que la seva teòrica afició deixi l’estadi mig buit en la mitja part del partit inaugural amb l’Equador... El problema real és que algú amb la responsabilitat de liderar el futbol global com és la FIFA hagi pensat que podia vendre el mundial al pitjor postor a canvi de les millors comissions; que els seus dirigents s’hagin atrevit a posar els negocis confessables i inconfessables d’aquesta designació per damunt del respecte que deuen al món del futbol i al món lliure al qual ells pertanyen com a organització; que hagin trobat prou gent disposada a corrompre’s per aconseguir-ho; que tinguin tanta supèrbia i tan pocs escrúpols per imposar una censura als participants que no es volen còmplices del que passa a Qatar, i que, a hores d’ara, Gianni Infantino, president de la FIFA i continuador de la tasca infame de Joseph Blatter, estigui encara més a prop de la seva reelecció (com a candidat únic) que d’una expulsió fulminant del món del futbol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia